Бадемите се бланшират, обелват се и се запичат за кратко на сгорещен тиган. След това се нарязват на едро. Могат да се използват белени и филирани бадеми, които се запичат на сгорещен тиган и по този начин се спестява време за подготовката им.
2
Повърхността, върху която ще се излива горещият карамел, се подготвя предварително. Тя трябва да бъде равна и покрита с пергаментова хартия. Ще ви трябва още и дълъг нож и разрязан на две лимон.
3
Захарта се слага в дълбок съд с дебело дъно и се загрява до получаването на светъл карамел.
4
Разбърква се с помощта на дървена лопатка и когато цялото количество захар се е карамелизирала и се е получил желаният златист цвят, температурата се намалява и се прибавят бадемите.
5
След като се покрият добре с карамел, се изсипват върху пергаментовата хартия. С помощта на дървена лопатка сместа се разстила, а с разрязания лимон се разнася на тънък слой по цялата повърхност.
6
С остър нож се изрязват широки ивици, от които се оформят ромбове. Карамелизираните бадемови резени се подреждат върху листата от лимон.
Съставки
Съставки за
Порции
370 г
захар
200 г
бадеми
1 бр.
лимон
Приготвяне
1
Бадемите се бланшират, обелват се и се запичат за кратко на сгорещен тиган. След това се нарязват на едро. Могат да се използват белени и филирани бадеми, които се запичат на сгорещен тиган и по този начин се спестява време за подготовката им.
2
Повърхността, върху която ще се излива горещият карамел, се подготвя предварително. Тя трябва да бъде равна и покрита с пергаментова хартия. Ще ви трябва още и дълъг нож и разрязан на две лимон.
3
Захарта се слага в дълбок съд с дебело дъно и се загрява до получаването на светъл карамел.
4
Разбърква се с помощта на дървена лопатка и когато цялото количество захар се е карамелизирала и се е получил желаният златист цвят, температурата се намалява и се прибавят бадемите.
5
След като се покрият добре с карамел, се изсипват върху пергаментовата хартия. С помощта на дървена лопатка сместа се разстила, а с разрязания лимон се разнася на тънък слой по цялата повърхност.
6
С остър нож се изрязват широки ивици, от които се оформят ромбове. Карамелизираните бадемови резени се подреждат върху листата от лимон.