Грузия – Хачапури


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

за тестото
2 ч.ч.
брашно
1 ч.ч.
кисело мляко
0.5 ч.л.
сода
1 ч.л.
сол
1 ч.л.
захар
1 ч.ч.
олио

за плънка
1 бр.
яйце
200 г
сирене
100 г
настърган кашкавал
1 ч.л.
къри
0.3 ч.л.
индийско орехче

Приготвяне

1
Содата се разтваря в киселото мляко и се смесват с останалите продукти. Получената смес се разбърква.
2
За плънката всички продукти се смесват заедно.
3
Замесва се тесто, което се разделя на 8 еднакви топчета, които се разточват върху леко набрашнена повърхност на тънки питки с размер малко по-голям от длан.
4
Всяка кора се пълни с плънката с лъжичка. Завива се като плик и отново леко се разточва. Хачапурите се пекат върху загрят тефлонов тиган без мазнина.

Подобни рецепти