Италианска торта с крем ванилия, плодове и бадеми


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

5 бр.
яйца
390 г
краве масло
200 г
захар
240 г
фино брашно
1 щипка
сол
240 мл
прясно мляко
80 г
кокосови стърготини
350 г
крем сирене
200 г
пудра захар
120 г
нарязани орехи
60 г
нарязани печени орехи
40 г
бадеми
50 г
шоколад
50 мл
подсладена сметана
1 ч.л.
бакпулвер
3 ч.л.
ванилов екстракт
2 бр.
мандарини

Приготвяне

1
Жълтъците се отделят от белтъците. В купа се смесват 240 г от маслото, размекнато на стайна температура, и захарта. Разбиват се до получаване на кремообразна смес. Прибавят се жълтъците, един по един, и 1 ч.л. от ванилията.
2
Сипва се брашното, предварително пресято с бакпулвера и солта, а след това се налива прясното мляко. Прибавят се кокосовите стърготини, суровите орехи и накрая разбитите на сняг белтъци.
3
Сместа се разделя на три части, като всяка част се слага в предварително покрита с хартия за печене форма с диаметър 22 см. Пандишпановите блатове се пекат в загрята на 180°С фурна около 25 минути. Охлаждат се за кратко и се изваждат от формите.
4
За приготвянето на крема се смесват останалото масло, размекнато на стайна температура, и крем сиренето. Разбърква се добре. Прибавя се останалата ванилия и постепенно се сипва пудрата захар, при непрекъснато бъркане.
5
Блатовете се мажат с крема и тортата се сглобява. Намазва се от всички страни с останалия крем. Поръсва се по краищата с бадемите и част от печените орехи, а в средата с останалите орехи и кокосови стърготини.
6
Подсладената сметана се загрява до завиране и се налива върху начупения шоколад. Сместа се бърка до пълното стопяване на шоколада.
7
Мандарините се обелват и се разделят на резенчета, които се потапят наполовина в ганаша, след което се аранжират върху тортата. Останалият ганаш се полива отгоре. Тортата се оставя да се охлади добре, преди да бъде сервирана.

Подобни рецепти