Шоколадът се разтопява на водна баня и се налива на тънка струйка към млякото при постоянно бъркане.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Сместа се разпределя в стъклени чаши. Охлажда се.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Ментата се наситнява. Плодовете се разбъркват внимателно с меда, ваниловата захар и ментата. Оставят се да престоят 15 минути. Плодовете се разпределят върху млякото.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
цедено кисело мляко
100 г
бял шоколад
200 г
горски плодове (ягоди, боровинки)
2 стръка
мента
1 с. л.
мед
10 г
бурбонска ванилова захар
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Шоколадът се разтопява на водна баня и се налива на тънка струйка към млякото при постоянно бъркане.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Сместа се разпределя в стъклени чаши. Охлажда се.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Ментата се наситнява. Плодовете се разбъркват внимателно с меда, ваниловата захар и ментата. Оставят се да престоят 15 минути. Плодовете се разпределят върху млякото.