Мъфини с малини и швейцарски крем


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
брашно
1 щипка
сол
2 ч.л.
бакпулвер
2 бр.
яйца
320 г
захар
120 г
маслиново масло
120 г
прясно мляко
2 с.л.
пресни малини
4 бр.
белтък
200 г
краве масло
1 ч.л.
ванилова есенция
1 ч.л.
малинов сироп

Приготвяне

1
Брашното се смесва с бакпулвера и солта. В друг съд се разбиват яйцата със 120  г от захарта до получаването на пухкава текстура, след което се прибавят маслиновото масло и прясното мляко. Двете смеси се обединяват и се слагат плодовете. Тестото се разпределя в хартиени формички, които се поставят във форма за мъфини.
2
Пекат се в загрята на 180 °С фурна за 15–20 минути, след което се охлаждат.
3
За крема, белтъците се разбъркват внимателно с останалата захар с помощта на тел за разбиване, след което 5 минути се готвят на пара, като се бъркат непрекъснато (това става, като в плитък съд се наливавода и след като заври, върху него се поставя съдът с белтъците).
4
Съдът се отстранява от парата и сместа продължава да се разбива в продължение на 10 минути, или докато се охлади напълно. Маслото постепенно се прибавя към яйчената смес, като разбиването продължава до постигане на копринена гладкост. Накрая се слагат ваниловата и малиновата есенции.
5
Охладените мъфини се декорират с помощта на сладкарски пош.

Подобни рецепти