Маринована скумрия на грил със салата от миди и брускети


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Вегетариански ястия
  • Да вечеряме заедно

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    скумрии (почистени)
  • 1 кг
    замразени миди
  • 1 кг
    сол
  • 500 г
    захар
  • 2 с.л.
    семена от резене
  • 1 бр.
    лимон
  • 5 стръка
    пресен естрагон
  • 50 мл
    анасонова напитка
  • 2 глави
    резене
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 300 г
    микс маслини (каламата, зелени и черни)
  • 300 г
    чери домати
  • 200 г
    домати
  • 1 с.л.
    наситнен риган
  • 5 стръка
    магданоз
  • 0.5 глава
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В подходящ съд се сипват захарта, солта, семената от резене, настъргана лимонова кора и естрагон. Разбъркват се и се сипва анасоновата напитка. Отново хубаво се разбърква.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се филетира, покрива се с получената смес и се оставя да се маринова за 1 час и 30 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В тиган с маслиново масло се запържва ситно нарязана глава резене. Към нея се прибавят микса от маслини и мидите. Готвят за около 3-4 минути. Овкусяват се с магданоз, естрагон и риган. Добавят се чери доматите, нарязани на четвъртинки и сокът на 1/2 лимон. Разбъркват се и тигана се маха от огъня.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Мариновата скумрия се измива от солта, подсушава се и се грилова на намазнен грил тиган. Багетата се нарязва на брускети, поръсва се с маслиново масло и се грилова в същия тиган. Брускети се натриват с чесън.  
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите и другата глава резене се режат наситно, овкусявят се с маслиново масло, посоляват се и се разбъркват.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Брускетите се поръсват с доматената салца отгоре. Скумрията се сервира с брускетите и салатата от миди. Украсява се с кръгчета лук , краставици, копър и репички.

Подобни рецепти