Агнешко с тиквички и патладжани в къри сос


Време за приготвяне
150 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    агнешки главички
  • 1 глава
    лук
  • 1 брой
    морков
  • 300 г
    глава целина
  • 10 бр.
    черен пипер на зърна
  • 6 бр.
    бахар на зърна
  • 1 с.л.
    смлян кориандър
  • 5 бр.
    дафинов лист
  • 1 с.л.
    червен пипер
  • 1 с.л.
    шарена сол
  • 2 стръка
    мащерка
  • 2 стръка
    розмарин
  • 100 г
    краве масло
  • 2 бр.
    патладжан
  • 2 бр.
    тиквички
  • 80 г
    червена къри паста
  • 100 г
    нишесте
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 100 г
    сол
  • 1 л
    вода

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Агнешките главички се варят с лука, чесъна, моркова, целината, черен пипер на зърна, бахар, кориандър и дафинови листа. След като се сварят, се отделят мозъкът, бузите и езикът.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Запичат се с червен пипер, шарена сол, мащерка, розмарин и масло във фурна без вентилатор на 160 градуса за около 15 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се нарязват и се накисват в разтвор от вода и сол за 2 часа. Подсушават се, овалват се в нишесте и се сотират на тиган. Тиквичките се нарязват и се прибавят при патладжаните.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато зеленчуците придобият златист цвят, се добавя къри пастата и се деглазира с агнешки бульон. Запеченото агнешко се сервира върху къри зеленчуците. Накрая по желание се поръсва с магданоз.

Подобни рецепти