Милфьой с баварски крем


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 листа
    бутертесто
  • 20 г
    пудра захар
  • 200 г
    ягоди
  • 325 мл
    прясно мляко
  • 85 г
    захар
  • 75 г
    жълтъци
  • 25 г
    нишесте
  • 8 г
    брашно
  • 30 г
    краве масло
  • 1 бр.
    шушулка ванилия
  • 100 г
    сирене „Маскарпоне”
  • 250 мл
    сметана (35% масленост)
  • 15 мл
    крем ликьор

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В тендежера се смесват прясното мляко, захарта, жълтъците, нишестето, брашното, маслото и се ароматизира с ванилията и крем ликьора. Готви се на слаб огън, като се бърка постоянно, докато се сгъсти. Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около 30 минути в хладилник.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се поставя в тава с пергаментова хартия. Поръсва се с пудра захар, отгоре се поставя друг лист хартия, затиска се с тава, за да не се надигне, и се пече в загрята на 180 фурна, за 15 минути, до златисто. Изважда се и се нарязва на правоъгълници.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сметаната се разбива в купа. В друга купа се разбива маскарпонето с охладения сладкарски крем и сметаната се прибавя внимателно към сместа. Така приготвеният крем „Дипломат“ се пълни в пош.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В чиния се аранжира малко крем, бутертесто и нарязаните ягоди, като се редува три пласта. Завършва се с крем, декорира се с ягоди и се поръсва с пудра захар и мента.

Подобни рецепти