Милфьой с баварски крем


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 листа
бутертесто
20 г
пудра захар
200 г
ягоди
325 мл
прясно мляко
85 г
захар
75 г
жълтъци
25 г
нишесте
8 г
брашно
30 г
краве масло
1 бр.
шушулка ванилия
100 г
сирене „Маскарпоне”
250 мл
сметана (35% масленост)
15 мл
крем ликьор

Приготвяне

1
В тендежера се смесват прясното мляко, захарта, жълтъците, нишестето, брашното, маслото и се ароматизира с ванилията и крем ликьора. Готви се на слаб огън, като се бърка постоянно, докато се сгъсти. Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около 30 минути в хладилник.
2
Бутертестото се поставя в тава с пергаментова хартия. Поръсва се с пудра захар, отгоре се поставя друг лист хартия, затиска се с тава, за да не се надигне, и се пече в загрята на 180 фурна, за 15 минути, до златисто. Изважда се и се нарязва на правоъгълници.
3
Сметаната се разбива в купа. В друга купа се разбива маскарпонето с охладения сладкарски крем и сметаната се прибавя внимателно към сместа. Така приготвеният крем „Дипломат“ се пълни в пош.
4
В чиния се аранжира малко крем, бутертесто и нарязаните ягоди, като се редува три пласта. Завършва се с крем, декорира се с ягоди и се поръсва с пудра захар и мента.

Подобни рецепти