Напукани шоколадови бисквити


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    черен шоколад
  • 50 г
    краве масло
  • 2 бр.
    яйца
  • 50 г
    кафява захар
  • 1 ч.л.
    ванилова есенция
  • 200 г
    брашно
  • 0.5 ч.л.
    бакпулвер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят. В купа се смесват брашното, бакпулверът и щипка сол.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В друга купа се разбиват яйцата със захарта, прибавя се ванилията и бавно се сипва шоколадът с маслото, а след това брашното със сухите съставки, като се разбърква на ръка. Всичко се обърква добре, след това купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 3–4 часа или за цяла нощ. Първоначално се получава меко тесто, но в хладилника то се стяга.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тава се застила с хартия за печене. От охладеното тесто се оформят топчета с големината на малки орехи, които се овалват първо в кристална и след това в пудра захар. Бисквитите се подреждат в тавата на разстояние една от друга. Пекат се 10 минути в загрята на 180 °С фурна. Бисквитите трябва да се напукат, но да останат меки отвътре. След като изстинат, се втвърдяват.

Подобни рецепти