Панакота с кокос и боровинки


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 мл
    кокосово мляко
  • 1 пакетче
    желатин
  • 1 с.л.
    захар
  • 1 ч.л.
    нишесте
  • 300 г
    боровинки
  • 2 с.л.
    кленов сироп
  • 2 с.л.
    кокосово брашно
  • 2 с.л.
    ситно смлени бадемови бисквити

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приготвя, като 200 г от боровинките се заливат с 4 с. л. вода, поръсват се със захарта и се варят на слаб огън до образуване на сос.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Нишестето се разтваря в малко студена вода и се добавя. Оставя се да се охлади. Стените на чаши за сервиране се намазват леко със соса и се потапят в смлените бисквити.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Желатинът се залива с 50 мл студена вода и се оставя да набъбне. После се загрява до пълното му разтваряне.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Кокосовото мляко се кипва, добавят се кленовият сироп и кокосовото брашно. Оставя се на огъня закратко. Дръпва се и се добавя желатинът.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    В чашите първо се налива по малко от кокосовата смес, следва боровинков сос и се завършва с бяла смес. След като десертът се охлади напълно, се украсява с пресни боровинки, и се сервира.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    След като налеете първия пласт в чашите, сложете закратко в хладилника, така сместа ще стегне и няма да се смеси с втория пласт.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Можете да замените желатина с 6 г агар-агар, а кленовия сироп с мед или сироп от агаве.

Подобни рецепти