Панакота с кокос и боровинки


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 мл
кокосово мляко
1 пакетче
желатин
1 с.л.
захар
1 ч.л.
нишесте
300 г
боровинки
2 с.л.
кленов сироп
2 с.л.
кокосово брашно
2 с.л.
ситно смлени бадемови бисквити

Приготвяне

1
Сосът се приготвя, като 200 г от боровинките се заливат с 4 с. л. вода, поръсват се със захарта и се варят на слаб огън до образуване на сос.
2
Нишестето се разтваря в малко студена вода и се добавя. Оставя се да се охлади. Стените на чаши за сервиране се намазват леко със соса и се потапят в смлените бисквити.
3
Желатинът се залива с 50 мл студена вода и се оставя да набъбне. После се загрява до пълното му разтваряне.
4
Кокосовото мляко се кипва, добавят се кленовият сироп и кокосовото брашно. Оставя се на огъня закратко. Дръпва се и се добавя желатинът.
5
В чашите първо се налива по малко от кокосовата смес, следва боровинков сос и се завършва с бяла смес. След като десертът се охлади напълно, се украсява с пресни боровинки, и се сервира.
6
След като налеете първия пласт в чашите, сложете закратко в хладилника, така сместа ще стегне и няма да се смеси с втория пласт.
7
Можете да замените желатина с 6 г агар-агар, а кленовия сироп с мед или сироп от агаве.

Подобни рецепти