Панакота с праскови и кисело мляко


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    кисело мляко
  • 400 г
    отцедени праскови от компот
  • 180 г
    пудра захар
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 пакетче
    желатин
  • 1 бр.
    праскова
  • 1 ч. л.
    ванилов екстракт

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Прасковите се пасират и се минават през цедка.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Полученото пюре се смесва с киселото мляко, ваниловия екстракт, настърганата кора от лимона и половината от неговия сок.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбърква се, сипва се пудрата захар и се бърка с телена бъркалка, докато се получи еднородна смес.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Желатинът се накисва във водата и щом набъбне, се загрява за 15 секунди в микровълнова фурна. Разбърква се добре. Добавя се при останалите продукти.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разпределя във формички за крем карамел и се оставя в хладилник поне за 2 часа.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    После формичките се потапят за 10 секунди в гореща вода (до ръба), и се обръщат в чинии. Десертът се гарнира с резени праскови.

Подобни рецепти