Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, които се бланшират за една минута в подсолена вода. Отцедените розички се запържват в тиган с 30 мл от маслиновото масло.
3
Орехите се нарязват на едро.
4
Марулята се нарязва на лентички, а лукът – на ситно.
5
Свареният лимец се овкусява с останалото маслиново масло, оставя се да се охлади за кратко, след което се смесва с лука, марулята, орехите и чушката.
6
Всичко се разбърква внимателно и се разпределя в чинии. Отгоре се слага карфиол. Салатата се сервира с резенче лимон.
Съставки
Съставки за
Порции
250 г
лимец
500 г
карфиол
200 г
червен лук
1 бр.
печени червени чушки
80 г
орехи
1 бр.
маруля
100 мл
маслиново масло
1 бр.
лимон
Приготвяне
1
Чушката се обелва и се нарязва на кубчета.
2
Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, които се бланшират за една минута в подсолена вода. Отцедените розички се запържват в тиган с 30 мл от маслиновото масло.
3
Орехите се нарязват на едро.
4
Марулята се нарязва на лентички, а лукът – на ситно.
5
Свареният лимец се овкусява с останалото маслиново масло, оставя се да се охлади за кратко, след което се смесва с лука, марулята, орехите и чушката.
6
Всичко се разбърква внимателно и се разпределя в чинии. Отгоре се слага карфиол. Салатата се сервира с резенче лимон.