Салата от печен праз с бекон


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 стръка
    праз
  • 100 г
    бекон на ленти
  • 60 г
    печени белени ядки (лешници)
  • 1 скилидка
    чесън
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 5 с.л.
    маслиново масло
  • на вкус
    Сол и черен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Празът се почиства и се реже на парчета с дължина от 2–3 см. Подреждат се в тава изправени, заливат се с 2 с.л. маслиново масло и се поръсват със сол и черен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се 25 минути в загрята на 180 °C с вентилатор. Беконът се реже на едро и се запържва в 1 с.л. маслиново масло. След като стане хрупкав, се добавя накълцаният чесън и след минута се изваждат от съда. В него се налива останалото маслиново масло, прибавят се настърганата кора и сокът от лимон и се готвят минута-две.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Празът се подрежда в чиния, поръсва се с накълцаните ядки, бекона и със соса от тигана.

Подобни рецепти