Шоколадови солети


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
солети
150 г
черен шоколад
50 г
бял шоколад
30 г
краве масло
2 ч. л.
олио

Приготвяне

1
Маслото се загрява на водна баня, добавя се натрошеният черен шоколад и се разтопява при непрекъснато бъркане, така че да се получи гладка консистенция.
2
Солетите се потапят до половината в разтопения шоколад и се слагат върху метална решетка, докато шоколадът се втвърди (на стайна температура).
3
Белият шоколад се разтопява на водна баня заедно с олиото. Бърка се, докато се получи гладка консистенция и върху тъмната шоколадовата част се нанасят леки щрихи от бял шоколад.
4
Изчаква се шоколадът да се втвърди и солетите се сервират.

Подобни рецепти