Почистеният пъпеш се реже на парчета, поръсва се леко със смлян черен пипер и се оставя настрана за няколко минути.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Салатата се сервира в голямо плато, като върху парчетата пъпеш се подреждат големи парчета прошуто, поръсва се с розовия пипер и се декорира с филираните бадеми и руколата.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В малък съд се смесват балсамовият оцет, маслиновото масло и лимоновият сок. Салатата се залива с дресинга непосредствено преди сервиране.
4
accessibility.recipes.cookingstep
В дресинга може да добавите няколко супени лъжици кисело мляко.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
пъпеш „Медена роса”
150 г
прошуто
2 с. л.
запечени филирани бадеми
100 г
рукола (радичо)
4 с. л.
маслиново масло „Екстра върджин“
2 с. л.
лимонов сок
2 с. л.
бял балсамов оцет
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Почистеният пъпеш се реже на парчета, поръсва се леко със смлян черен пипер и се оставя настрана за няколко минути.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Салатата се сервира в голямо плато, като върху парчетата пъпеш се подреждат големи парчета прошуто, поръсва се с розовия пипер и се декорира с филираните бадеми и руколата.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В малък съд се смесват балсамовият оцет, маслиновото масло и лимоновият сок. Салатата се залива с дресинга непосредствено преди сервиране.
4
accessibility.recipes.cookingstep
В дресинга може да добавите няколко супени лъжици кисело мляко.