Тайландска салата с фъстъци


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    зелено зеле
  • 200 г
    червено зеле
  • 100 г
    червени чушки
  • 200 г
    моркови
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 25 г
    солени печени фъстъци
  • 75 мл
    маслиново масло
  • 0.5 бр.
    лайм
  • 3 с. л.
    фъстъчено масло
  • 2 с. л.
    соев сос
  • 1 ч. л.
    настърган джинджифил
  • 2 скилидки
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Двата вида зеле, морковите и чушките се почистват и се режат на тънки ленти. Пресният лук и лютата чушка се режат на шайби. Фъстъците се нарязват на ситно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Всичко се смесва.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Кората на лайма се настъргва.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслиновото масло, соевият сос и сокът от лайм се разбъркват, прибавят се джинджифилът, кората от лайм, ситно нарязаният чесън и фъстъченото масло.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Салатата се полива с дресинга и се разбърква.

Подобни рецепти