Тарталети с праскови


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    фино бяло брашно
  • 50 г
    пудра захар
  • 150 г
    краве масло
  • 2 бр.
    жълтък
  • 1 кг
    праскови
  • 2 бр.
    яйца
  • 120 г
    захар
  • 150 мл
    мътеница
  • 25 г
    брашно
  • 0.25 ч. л.
    канела
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 1 шепа
    белен шамфъстък

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    От брашното, захарта, маслото, жълтъците и 2 с.л. вода се замесва тесто, което се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя за 20 минути в хладилника. Формите за тарталети се намазват с масло. Плотът се поръсва с брашно, тестото се разделя на 6 топки, които се разточват на тънки кръгове и се поставят във формите.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата за плънката се разбиват със захарта, след което се прибавят мътеницата, брашното, канелата и лимоновата кора. Всичко се разбърква, докато се получи гладка еднородна смес.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разпределя върху тестото във формите и във всяка форма се слагат резенчета праскова. Фурната се загрява на 200 °С. Формите се слагат в тава и се пекат за 30 минути. Изпечените тарталети се поръсват с пудра захар и накълцани шамфъстъци.

Подобни рецепти