Трайфъл с ягоди и бисквити


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
Крем сирене
200 мл
Животинска сметана
80 г
Пудра захар
1 брой
Портокал
1 ч.л.
Ванилов екстракт
250 г
Ягоди
2 броя
Белтък
220 г
Захар
220 г
Бадеми
1 с.л.
Амарето
1 щипка
Канела
100 г
Пъстроцветни шоколадови бонбони

Приготвяне

1
Сметаната се разбива на сняг с миксер. Крем сиренето се разбива с пудрата захар. Прибавят се ваниловият екстракт, настърганата кора от портокал, разбитата сметана и всичко се разбърква добре. Белтъците се разбиват на сняг. При непрекъснато разбиване се прибавят.
2

100 г захар. Трябва да се получи твърд сняг. Бадемите се смилат на ситно, прибавят

се канелата, останалата захар и ликьорът „Амарето“. Сместа се разбърква добре, като накрая с помощта на шпатула внимателно се прибавят разбитите на сняг белтъци. Фурната се загрява на 170 °С.

3
Две тави се застилат с хартия за печене. Бадемовата смес се поставя в сладкарски пош с кръгъл накрайник. Върху хартията се шприцоват малки кръгчета от сместа, като се оставя разстояние между тях, тъй като бисквитите се надуват по време на печене. Пекат се в загрятата фурна за около 15 минути. Изваждат се, оставят се да се охладят и се изваждат от тавата.
4
На дъното на стъклени чаши се поставят по няколко бисквити. По стените на чашите се подреждат нарязаните ягоди, а отгоре се слага един пласт от крема. Следва още един пласт бисквити, ягоди и крем. Отгоре се поръсва с накълцани бонбони. Десертът се охлажда добре преди сервиране.

Подобни рецепти