Ягодов рай


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.5 кг
ягоди
200 мл
вино „Просеко”
500 г
желираща захар

Приготвяне

1
Ягодите се измиват, почистват се и се слагат в широк съд. Заливат се с виното. Готвят се при непрекъснато бъркане  до омекване и изпаряване на алкохола. Пасират се и се прибавя желиращата захар. Готви се до сгъстяване.
2
Сместа се пълни в стерилизирани бурканчета за сладко, затварят се плътно и се обръщат с капачката надолу върху кухненска къпра. След няколко часа се обръщат и се оставят да се охладят напълно. Количеството е достатъчно за 57 малки буркана.

Подобни рецепти