Занаятчийски шоколад с червени боровинки и орехи


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

100 г
черен шоколад (60% какао)
100 г
млечен шоколад
100 г
бял шоколад
50 г
нарязани сушени червени боровинки
100 г
нарязани орехи
1 с. л.
настъргана портокалова кора

Приготвяне

1
Шоколадите се разтопяват поотделно на водна баня, докато станат кремообразни. Прибавя се портокаловата кора.
2
В силиконови форми се сипва тънък пласт от шоколада (1,5 см) и се поръсва с ядки и червени боровинки. Преди да се извади от формите, се охлажда напълно (може и в хладилник). Ако не разполагате със силиконови форми, изчакайте шоколада да се стегне малко, като от време на време разбърквате.
3
Разстелете лъжица шоколад върху хартия за печене и загладете с долната страна на лъжицата, докато се получи кръг. Съхранявайте на прохладно място.
4
Може да добавите едро смляна сушена люта чушка към нарязаните ядки за по-интересен вкус. Портокаловата кора можете да замените с екстракт от бадеми или лешници.

Подобни рецепти