Агнешка дроб-сарма


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
агнешки комплект
200 г
ориз
5 връзки
пресен лук
1 глава
лук
1 връзка
пресен чесън
1 връзка
пресен джоджен
0.5 връзка
магданоз
1 с.л.
червен пипер
3 с.л.
олио
2 бр.
яйца
300 г
гъсто кисело мляко
3 с.л.
брашно

Приготвяне

1
Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути. Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час. След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.
2
Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.
3
Слагат се дреболиите, нарязаните на ситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се завива с булото и се пече в загрята на 180°С фурна за 50 минути.
4
Заливката се приготвя, като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути.
5
По желание се поднася с кисело мляко.

Подобни рецепти