Албания – Албански миш-маш (Fërges)


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

6 бр.
чушка
1 глава
лук
5 бр.
домати
сол на вкус
0.5 с.л.
смлян черен пипер
6 с.л.
олио
200 г
извара или сирене
4 бр.
яйца

Приготвяне

1
Чушките се почистват от дръжките и семките. Нарязват се на средно големи парченца. След това се запържват лука и се добавят чушките. След омекване, се изваждат и в същия съд се запържват нарязаните на дребно домати. Добавя се щипка сол и черен пипер и се оставят да се готвят до разтварянето им в мазнината.
2
Изварата се прибавя към доматите и се разбърква до получаването на еднородна смес.
3
Яйцата се разбиват с щипка сол и се добавят към останалите продукти. Получената смес се разбърква и готви още пет минути. Накрая към него се добавят и изпържените чушки.

Подобни рецепти