Боровинков пай


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Закуска
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 100 г
    едро смлени бадеми
  • 60 г
    накълцани захаросани фурми
  • 100 г
    смлени ронливи бисквити
  • 2 с.л.
    кокосово брашно
  • 1 с.л.
    кленов сироп
  • 2 с.л.
    олио
  • 40 г
    нишесте
  • 140 г
    захар
  • 400 мл
    кокосово мляко
  • 100 мл
    бадемово мляко
  • 2 с.л.
    лимонов сок
  • 50 г
    кокосова сметана
  • 2 с.л.
    сладко от боровинки
  • 250 г
    боровинки
  • 1 ч.л.
    ванилов екстракт

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурмите, бисквитите, кокосовото брашно, олиото и кленовият сироп се прибавят към бадемите и се замесва тесто.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставя се в кексова форма (с диаметър 24 см), така че да се получи 3 см ръб. Блатът се пече в загрята на 180°С фурна за 10 минути. Оставя се да се охлади и се изважда от формата.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Нишестето се смесва със захарта и малко от кокосовото мляко. Останалото заедно с бадемовото мляко се слага на котлона да заври. Сипва се нишестената смес и се готви за няколко минути след завиране.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се ваниловият екстракт, лимоновият сок и накрая кокосовата сметана. Така приготвената смес се излива бърху блата и се оставя да се охлади. Отгоре се намазва със сладкото от боровинки и се поръсва с пресни боровинки.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Десертът се сервира добре охладен.

Подобни рецепти