Хлябът се нарязва на тънки филийки, които се намазват с маслиново масло от двете страни. Слагат се в загрят тиган и се запичат от двете страни до златисто.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Филийките се натриват леко с чесън.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В купа се смесват нарязаните чери домати, моцарела и маслини - на гръгчета. Разбърква се и се добавят сол и маслиново масло. Поръсва се с риган.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Добавят се накъсаните листа босилек. Всичко се разбърква внимателно, след което се разпределя върху готовите филийки хляб. Върху всяка се капва малко редукция от балсамов оцет.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
багета
2 скилидки
чесън
250 г
сирене „Моцарела“
250 г
чери домати
10 бр.
маслини (без костилки)
0.5 ч. л.
сух риган
2 с. л.
редуциран балсамов оцет
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Хлябът се нарязва на тънки филийки, които се намазват с маслиново масло от двете страни. Слагат се в загрят тиган и се запичат от двете страни до златисто.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Филийките се натриват леко с чесън.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В купа се смесват нарязаните чери домати, моцарела и маслини - на гръгчета. Разбърква се и се добавят сол и маслиново масло. Поръсва се с риган.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Добавят се накъсаните листа босилек. Всичко се разбърква внимателно, след което се разпределя върху готовите филийки хляб. Върху всяка се капва малко редукция от балсамов оцет.