Брускети с патладжани и сирене


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия
  • Бургери, сандвичи и брускети

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    патладжан
  • 200 г
    краве сирене
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 40 мл
    бял винен оцет
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 0.25 връзка
    копър
  • 2 стръка
    мента
  • 2 бр.
    сухи люти чушки
  • 1 бр.
    пълнозърнест хляб с квас

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след което се измиват и подсушават. Намазват се с половината от маслиновото масло и се пекат на грил от двете страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се стрива на паста с малко сол. Магданозът, копърът и ментата се наситняват, а чушките се стриват. От чесъна, билките, лютите чушки, оцетът и останалото маслиново масло се прави дресинг, който се овкусява със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Изпечените топли патладжани се заливат с дресинга. Оставят се да престоят 20-30 минути. Хлябът се реже на филийки и се запича на грил.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се поднасят върху филийките. Поръсват се с натрошено сирене и се сервират.

Подобни рецепти