Брускети със салца от домати


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия
  • Бургери, сандвичи и брускети

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 120 г
    сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
  • 1 с.л.
    каперси
  • 5 бр.
    маслини (без костилки)
  • 50 г
    сирене „Фета“
  • 1 скилидка
    чесън
  • 0.5 с.л.
    наситнен риган
  • 1 бр.
    багета
  • 1 кг
    домати
  • 50 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“
  • 140 г
    червен лук
  • 2 бр.
    люти чушки
  • 1 с.л.
    наситнен босилек
  • 1 с.л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    За салцата със сушени домати: отцедените сушени домати се нарязват на ситно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се малки парченца сирене „Фета”, нарязаните на кръгчета маслини, каперсите, счуканият чесън, риганът, сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се запича на сух сгорещен тиган. Сместа се разбърква леко и се разпределя върху хляба. Сервира се веднага. По желание може да се поръси с едро смляна суха люта чушка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    За салцата с пресни домати: доматите се измиват, подсушават се, режат се наполовина и се почистват от семките. После се нарязват на малки кубчета и се слагат в подходящ съд.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се ситно нарязаните червен лук, люти чушки, магданоз и босилек. Овкусява се със сол и черен пипер. Полива се с маслиново масло и се разбърква.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Салцата се сервира охладена с леко препечен хляб.

Подобни рецепти