Дробчета с печени зеленчуци и чипс от бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
охладени пилешки дробчета
4 бр.
червени чушки
1 глава
червен лук
150 г
бекон на ленти
40 мл
маслиново масло „Екстра върджин“
0.5 връзка
магданоз
6 бр.
филии хляб за тостер

Приготвяне

1
Беконът се поставя в тава с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 160°С фурна с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и се премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
2
Лукът се нарязва на шайби и заедно с чушките се изпича на грил тиган, като се посоляват. Хлябът се нарязва на триъгълници и също се запича. Чушките се нарязват на тънки дълги ленти.
3
Дробчетата се пържат на два пъти (за да не се сварят) в сгорещеното маслиново масло до златисто от всички страни. Подправят се със сол и черен пипер.
4
Върху всяка филия се слагат шайба лук, ленти чушки, следва дробче и се завършва с парче чипс от бекон. Поръсва се с магданоз и се поднася веднага.

Подобни рецепти