Гъби с пълнка от чушки и сирене "Чедър"


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 700 г
    гъби
  • 150 г
    чери домати
  • 1 бр.
    жълта чушка
  • 150 г
    сирене „Чедър“
  • 1 с. л.
    маслиново масло
  • 6 стръка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се почистват много добре с четка, пънчетата внимателно се отделят. Шапките се подреждат в огнеупорен съд. Пънчетата се нарязват наситно и се слагат в купа.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Към тях се прибавят разполовените чери домати и нарязаната на кубчета чушка. Разбърква се, поръсва се със сол и черен пипер. Прибавят се нарязаният магданоз и настърганият чедър.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се пълнят със сместа, поръсват се с по няколко капки маслиново масло и се пекат в предварително загрята на 180 °С фурна за 20 минути. Изваждат се и се поръсват с листенца босилек и розмарин.

Подобни рецепти