Карпачо от октопод


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.5 кг
октопод
2 скилидки
чесън
1 бр.
лимон
1 глава
лук
3 с. л.
маслиново масло
0.5 ч. л.
сол
1 шепа
босилек

Приготвяне

1
Дъното на продълговата форма (за хляб) се застила с прозрачно фолио.
2
Октоподът се почиства, измива се и главата се отстранява. Пипалата се отрязват, слагат се във формата и се покриват с фолио. Октоподът се слага във фризера за два дни.
3
След това октоподът се оставя за 10 минути на стайна температура. Фолиото се отстранява.
4
Междувременно се приготвя дресингът. Маслиновото масло се слага в купа, прибавят се лимоновият сок, стритият на паста чесън и ситно нарязаният лук. Подправя се със сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Разбърква се добре. Октоподът се нарязва на много тънко, полива се с дресинга, поръсва се с листа босилек и се сервира с препечен хляб.

Подобни рецепти