Коблер с малини


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
пресни малини
2 с. л.
захар
1 с. л.
царевично нишесте
0.25 ч. л.
канела
1 бр.
лайм
200 г
фино бяло брашно
1 щипка
сол
2 с. л.
кафява захар
1 с. л.
бакпулвер
150 г
краве масло
150 мл
прясно мляко

Приготвяне

1
Малините се слагат в купа и към тях се прибавят захарта, канелата, нишестето и сокът от лайм. Разбърква се внимателно. В отделна купа се смесват брашното, солта, 2 с. л. от кафявата захар и бакпулверът. Прибавя се студеното краве масло, нарязано на малки кубчета и се претрива с ръце. Налива се прясното мляко и се разбърква за кратко, колкото да се обединят съставките.
2
Малините се подреждат на дъното на намазан с масло огнеупорен съд. От тестото се гребва с лъжица и се разпределя върху плодовете, така че да ги покрие. Тестото се поръсва с малко захар (около 1 ч. л.). Сладкишът се слага в предварително загрята на 180 °С фурна и се пече за 35–40 минути.

Подобни рецепти