Корейска туршия


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
китайско зеле
3 бр.
морков
1 бр.
бяла ряпа
1 глава
чесън
60 г
джинджифил
2 бр.
люти тайландски чушки
3 с. л.
кафява захар
3 с. л.
рибен сос
2 с. л.
червен пипер
200 мл
бял винен оцет
200 г
морска сол

Приготвяне

1
Джинджифилът се обелва, нарязва се на едро и се счуква в хаванче заедно със скилидките чесън, нарязаните и почистени от семките чушки, 1 с. л. от солта и захарта. Прибавят се рибният сос, червеният пипер и оцетът и се разбърква.
2
Зелето се реже на едро, слага се в тенджера с топла вода и останалата сол и се оставя да престои 30 минути. Отцежда се и се слага в купа.
3
Морковите и ряпата се обелват и се режат на пръчици, слагат се в купата при отцеденото зеле и се разбъркват с ароматната джинджифилова паста.
4
Прехвърлят се в големи буркани, притискат се с лъжица така, че да пуснат соковете си, и се налива вода. Затварят се с капачка, оставят се на сухо и хладно място за 1 седмица, след което са готови за консумация.

Подобни рецепти