Пълнени чушки с боб и моцарела


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
зелени чушки
400 г
червен боб от консерва
250 г
сирене „Моцарела“
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
0.5 ч. л.
кимион на зърна
0.25 ч. л.
лют червен пипер на люспи
50 мл
маслиново масло

Приготвяне

1
Чесънът се накълцва, кимионът се счуква на едро, а бобът се отцежда от водата.
2
Лукът се наситнява и се пържи в маслиновото масло, докато омекне. Прибавят се чесънът, кимионът, бобът, сол и лют пипер. Разбърква се и след минута-две плънката се дърпа от огъня и се оставя леко да се охлади.
3
От чушките се отделят капачета, а вътрешността им се почиства от семената. Бобената плънка се намачква грубо с вилица и в нея се разбърква накъсаната моцарела.
4
Чушките се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се пекат на жар или на грил.

Подобни рецепти