Пълнено авокадо със салата "Капрезе" и песто


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
авокадо
250 г
чери домати
250 г
сирене „Моцарела“
30 г
маслини (без костилки)
1 щипка
сол
1 щипка
риган
0.5 бр.
лимон
60 г
пресен босилек
20 г
кедрови ядки
1 скилидка
чесън
30 г
настърган пармезан
30 мл
маслиново масло „Екстра върджин“

Приготвяне

1
За пестото, в блендер се слагат босилекът, кедровите ядки, нарязаният чесън, настърганият пармезан и малко от маслиновото масло. Всичко се смила за кратко. Прибавя се останалото маслиново масло и се смила отново на най-високата скорост, докато съставките се смесят напълно и се получи хомогенна смес.
2
Доматите се измиват, режат се наполовина и се слагат в купа. Прибавят се нарязаната моцарела, нарязаните маслини и лимоновият сок. Прибавят се солта, малко сух риган и 2 с.л. от приготвеното песто. Всичко се разбърква добре, опитва се на вкус и ако е необходимо, се слага още песто. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява и плодът се обелва.
3
Всяка половина се пълни с приготвените салата „Капрезе“ и пестото, поръсва се с листа пресен босилек и се сервира.

Подобни рецепти