Палачинково руло с чушки и тиквички


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Закуска
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 ч.ч.
    брашно
  • 0.25 ч.ч.
    царевично брашно
  • 4 бр.
    яйца
  • 500 мл
    прясно мляко
  • 4 с.л.
    краве масло
  • 400 г
    сирене тип „Дунавия”
  • 100 г
    заквасена сметана
  • 400 г
    печени червени чушки
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 0.5 връзка
    босилек
  • 1 ч.л.
    хрян (паста)
  • 2 бр.
    тиквички
  • 2 с.л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя половината разтопеното краве масло. Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху пергаментова хартия. Палачинките се пекат 10–15 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлаждат се.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Червените чушки се нарязват на дребно и се запържват в маслиновото и останалото краве масло, на умерена температура за около 10 минути. Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният на ситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето се разбива в блендер, заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес. Тиквичките се нарязват на дълги, тънки ленти и се запичат за кратко на грил тиган.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовите палачинки се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките. Навиват се стегнати рула и се оставят в хладилник за 1 час. После се нарязват и се подреждат в чиния.

Подобни рецепти