Кейк с праз и овче сирене


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 125 г
    брашно
  • 4 бр.
    яйца
  • 1 глава
    лук
  • 2 стръка
    праз
  • 300 г
    овче сирене
  • 50 г
    настърган пармезан
  • 200 г
    заквасена сметана
  • 50 г
    краве масло
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 1 ч. л.
    бакпулвер
  • 1 връзка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и празът се почистват. Лукът се нарязва на полумесеци, а празът – на кръгчета. Задушават се в загретите краве и маслиново масло, на ниска температура около 10 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се сипва в купа и към него се прибавят бакпулверът, сол и черен пипер, натрошеното овче сирене, яйцата и сметаната. Настъргва се и половината пармезан.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се запърженият лук и наситненият магданоз. Разбърква се добре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се пресипва в керамична тава и отгоре се настъргва останалият пармезан. Пече се в загрята на 180°С фурна 40–45 минути. Кейкът се сервира горещ, с маслини.

Подобни рецепти