Поширани яйца


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Закуска
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    яйца
  • 2 л
    вода
  • 1 с.л.
    оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В широк съд се налива водата и се слага да заври. Огънят се намалява на най-ниска степен. Сипва се 1 с. л. оцет.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Черпак или дървена лъжица се намазва с олио.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцето се чуква в малка купичка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    После внимателно се прехвърля в черпака. Черпакът трябва да е изправен.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Внимателно се спуска във водата. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се около 3–4 минути, докато белтъкът леко се втвърди.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    С помощта на лъжица яйцето се обръща внимателно и се готви още една минута. Изважда се, отцежда се и се оставя на топло.

Подобни рецепти