Яйца "Бенедикт"


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Закуска
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    яйца
  • 2 бр.
    питка
  • 8 бр.
    тънки резени бекон
  • 0.5 ч. л.
    наситнен магданоз
  • 2 бр.
    жълтъци
  • 150 г
    краве масло
  • 1 с. л.
    лимонов сок
  • 0.5 ч. л.
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Питките се разрязват наполовина и се запичат на сух, силно сгорещен тиган с отрязаната страна надолу. Изваждат се и тиганът се забърсва с домакинска хартия. В същия съд се запичат резените бекон.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъците и лимоновият сок се слагат в купа и се разбиват добре с телена бъркалка. Съдът се слага на водна баня и постепенно се налива разтопеното масло. Когато се налее цялото количество и сместа се сгъсти, купата се дърпа от огъня и се прибавят солта и черен пипер. Сосът се покрива и се оставя на топло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се пошират. Върху всяка половинка хляб се поставя бекон и върху него по едно поширано яйце. Поливат се с приготвения сос „Холандез” и се поръсват с магданоз и черен пипер.

Подобни рецепти