Паприковано месо за вино


Време за приготвяне
165 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 бр.
    морков
  • 2 с.л.
    олио
  • 1 глава
    лук
  • 3 стръка
    мащерка
  • 1 кг
    свинско контра филе
  • 1 бр.
    дафинов лист
  • 0.5 ч.л.
    чесън на прах
  • 1 ч.л.
    пипер меланж
  • 1 ч.л.
    смлян кориандър
  • 1 ч.л.
    сух риган
  • 1 с.л.
    морска сол
  • 1 ч.ч.
    зеленчуков бульон
  • 0.25 глава
    целина
  • 1 ч.л.
    червен пипер
  • 1 ч.л.
    семена от копър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се обезципява, оформя се правилно парче, а изрезките се запазват за друго ястие. Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в олиото от двете страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слага се в керамичен съд и се налива бульонът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се смачква, морковите, лукът и целината се обелват и се нарязват на едро. Всички зеленчуци се добавят към месото. Прибавят се мащерката, риганът и дафиновият лист. Овкусява се със сол и черен пипер и се похлупва.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пече се в загрята на 160°С фурна за 2 часа и 15 минути. Оставя се да се охлади.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Двата вида пипер, кориандърът, семената копър, чесънът на прах и морската сол се смесват и се счукват. Месото се овалва в готовата подправка.

Подобни рецепти