Рибен пастет


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Рибни ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    консерва риба тон (филе)
  • 75 г
    отцеден нахут
  • 50 г
    майонеза
  • 30 г
    заквасена сметана
  • 30 г
    краве масло
  • 1 ч. л.
    каперси
  • 1 ч. л.
    лимонов сок
  • 1 с. л.
    коняк
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Добре отцедените риба и нахут, майонезата, заквасената сметана, размекнатото масло, каперсите, лимоновият сок и конякът се смилат в блендер до получване на пастет. Подправя се с магданоза, сол и черен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастетът се сервира с препечен хляб.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Преди поднасяне се съхранява в хладилник в купа, покрита с фолио за свежо съхранение.

Подобни рецепти