Салата от червено зеле с джинджифил


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
червено зеле
1 бр.
ябълка „Грени Смит”
50 г
белен шамфъстък
10 г
прясно настърган джинджифил
2 с.л.
олио
1 с.л.
червен винен оцет
0.5 с.л.
мед

Приготвяне

1
Зелето се нарязва на тънки ленти и се слага в купа. Прибавя се измитата и нарязана на кубчета ябълка.
2
Джинджифилът се смесва с оцета, меда и олиото.
3
Салатата се залива с дресинга, овкусява се със сол и се разбърква много добре. Сервира се с нарязаните на едро ядки.

Подобни рецепти