Салата от пресни картофи с репички и маслини


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
пресни картофи
250 г
сирене „Халуми”
100 г
маслини (без костилки)
1 връзка
репички
1 връзка
пресен лук
1 с.л.
сусам
0.5 ч.л.
риган
90 мл
маслиново масло
20 мл
червен винен оцет
1 ч.л.
дижонска горчица

Приготвяне

1
Картофите се готвят на пара, докато омекнат. Оставят се да се охладят. Репичките се режат на лодки, пресният лук се наситнява, а маслините се разполовяват.
2
Сиренето се реже на кубчета и се пържи в 30 мл от маслиновото масло от всички страни до златисто. Когато е почти готово, се овкусява със сусам и риган и се пържи до готовност.
3
Наситненият копър се смесва с горчицата и оцета. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се налива останалото маслиновото масло. Подправя се със сол и пипер. В купа се смесват картофите, маслините, репичките и лукът. Салатата се овкусява с дресинга и се поднася със сиренето.

Подобни рецепти