Салата от тиква, сирене и сусам


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
тиква „Цигулка”
100 г
сирене смес
50 г
орехи
1 стрък
розмарин
3 с. л.
маслиново масло
3 с. л.
мед
2 с. л.
балсамов оцет
2 с. л.
сусам

Приготвяне

1
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.
2
Маслиновото масло се смесва с балсамовия оцет и меда.
3
Тиквата се залива с дресинга, поръсва се с наситнения розмарин, сол и черен пипер и се разбърква. Пече се 20–30 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
4
Орехите и сусамът се запичат на сух тиган.
5
Салатата се поднася с накълцани орехи, натрошено сирене и сусам.

Подобни рецепти