Салата с радичио и пилешко месо


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
пилешко филе
200 г
радичио
1 бр.
червена чушка
2 с. л.
наситнен магданоз
6 стръка
наситнен кориандър
0.25 бр.
салата „Айсберг”
2 стръка
пресен лук
30 мл
олио
3 с. л.
маслиново масло
1 бр.
лимон
1 ч. л.
прясно настърган джинджифил
2 скилидки
чесън
1 бр.
лайм

Приготвяне

1
Пилешкото филе се нарязва на жулиен, поръсва се със сол, чили и черен пипер и се полива с олиото и сока от лайм. Оставете месото да почива 20 минути.
2
В голяма купа се слагат нарязаните на пръчици чушка, наситнените айсберг, лук и радичо (заделят се няколко цели листа за сервиране). Прибавят се магданозът и кориандърът, и всичко се разбърква добре.
3
Месото се запича на добре загрят грил тиган, докато се зачерви от всички страни, около 5–7 минути. Прибавя се към зеленчуците в купата и отново се разбърква.
4
Маслиновото масло, сокът и настърганата кора от лимона, джинджифилът и счуканият чесън се смесват и салатата се залива с дресинга. Поднася се веднага.

Подобни рецепти