Сладко-люто тофу


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    тофу
  • 50 г
    царевично нишесте
  • 50 мл
    олио
  • 40 г
    захар
  • 2 с. л.
    кленов сироп
  • 3 с. л.
    соев сос
  • 1 с. л.
    лют сос

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тофуто се реже на кубчета с размер 3х3 см, които се овалват в половината от царевичното нишесте така, че да се покрият от всички страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изтупват се и се слагат в тиган със силно сгорещеното олио. Пържат се до златисто, след което се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В друг съд се наливат 200 мл вода и се прибавят лютият сос, кленовият сироп, соевият сос и захарта. Сместа се кипва, след което огънят се намалява и се прибавя останалото нишесте, предварително разтворено в 3 с. л. студена вода.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се готви докато се сгъсти, след което се прибавя изпърженото тофу. Готви се още няколко минути, като от време на време се разбърква леко. Дърпа се от огъня.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира като основно блюдо или като гарнитура.

Подобни рецепти