Средиземноморска салата с киноа


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
бяла киноа
200 г
краве сирене
150 г
черни маслини (без костилки)
2 глави
червен лук
300 г
чери домати
2 с.л.
наситнен див лук
2 с.л.
наситнен магданоз
100 г
рукола
5 стръка
босилек

Приготвяне

1
Киноата се измива и се вари около 15 минути в 400 мл вода, като от време на време се разбърква. Дърпа се от огъня и се оставя да се охлади.
2
После се слага в купа, прибавят се нарязаният на лентички лук, маслините, дивият лук, магданозът, нарязаните чери домати, руколата и босилекът.
3
Всичко се разбърква добре и се овкусява със сол, черен пипер, маслиново масло и лимонов сок. Слага се сиренето, нарязано на кубчета, и салатата се поднася.

Подобни рецепти