Цветни топки


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
сварен нахут (или от консерва)
2 скилидки
чесън
100 г
крем сирене
50 г
запечен сусам
1 щипка
чили на прах
100 г
сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
1 бр.
авокадо
1 с. л.
сусамово масло (тахан)
3 с. л.
маслиново масло
2 с. л.
лимонов сок
3 с. л.
наситнен див лук
2 с. л.
наситнен магданоз
2 ч. л.
пушен червен пипер
1 ч. л.
наситнен кориандър

Приготвяне

1
Нахутът, смачканият чесън, сусамовото масло, маслиновото масло, лимоновият сок, сол и черен пипер се пасират. Пюрето се разделя на 4 части.
2
Към първата се прибавят крем сиренето и магданозът. Разбърква се добре и от получената смес се оформят малки топки. Всяка се овалва в нарязания див лук.
3
Втората част се подправя с пушения пипер и чилито. Разбърква се добре и се оформят малки топки. Овалват се в запечения сусам.
4
Към третата част се прибавят нарязаните сушени домати, а към последната се слагат намачканото авокадо и кориандърът.
5
Отново се офорят топки и се аранжират по цветове в плато.
6
Ако предпочитате други зеленчуци или подправки, пригответе комбинации по ваш избор.

Подобни рецепти