Аспержи в бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
аспержи
1 с.л.
маслиново масло
150 г
бекон
50 г
настърган пармезан

Приготвяне

1
Фурната се загрява на 180 °С. Подходяща тава се застила с хартия за печене. Твърдата част на аспержите се отрязва, като се прегъват и се прекършват на мястото, откъдето започва меката част.
2
Аспержите се поставят в чиния, овкусяват се леко със сол и черен пипер, след което се поливат с маслиново масло.
3
Разбъркват се добре и всяка аспержа се увива в тънък резен бекон.
4
Подреждат се в тавата, поръсват се с настърган пармезан и се пекат 15–20 минути, докато зеленчуците омекнат, а беконът стане хрупкав. Сервират се топли.

Подобни рецепти