Брускети с патладжани и сирене


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия
  • Бургери, сандвичи и брускети

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
патладжан
200 г
краве сирене
100 мл
маслиново масло
40 мл
бял винен оцет
2 скилидки
чесън
0.25 връзка
магданоз
0.25 връзка
копър
2 стръка
мента
2 бр.
сухи люти чушки
1 бр.
пълнозърнест хляб с квас

Приготвяне

1
Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след което се измиват и подсушават. Намазват се с половината от маслиновото масло и се пекат на грил от двете страни.
2
Чесънът се стрива на паста с малко сол. Магданозът, копърът и ментата се наситняват, а чушките се стриват. От чесъна, билките, лютите чушки, оцетът и останалото маслиново масло се прави дресинг, който се овкусява със сол и черен пипер.
3
Изпечените топли патладжани се заливат с дресинга. Оставят се да престоят 20-30 минути. Хлябът се реже на филийки и се запича на грил.
4
Патладжаните се поднасят върху филийките. Поръсват се с натрошено сирене и се сервират.

Подобни рецепти