Брускети със сушени домати


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
царевична багета
400 г
патладжани
200 г
крем сирене
150 г
сушени домати в маслиново масло
50 мл
маслиново масло
50 мл
бяло вино
2 скилидки
чесън
3 стръка
копър

Приготвяне

1
Патладжаните се измиват и се нарязват на тънки шайби с дебелина 1,5–2 см. Посоляват се и се оставят да престоят 30 минути. След това се изплакват със студена вода и се подсушават добре с кухненска хартия.
2
Патладжаните се пържат от двете страни, в силно сгорещено маслиново масло, до златисто, и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
В същата мазнина се слагат сушените домати и наситненият чесън и се загряват до омекване. Налива се виното и когато то се изпари, съдът се дърпа от огъня.
4
Багетата се нарязва на филийки, които се запичат от двете страни на сух, добре сгорещен тиган.
5
Намазват се с крем сирене, върху него се слага патладжан и малко копър, и се завършва със сушен домат. Брускетите се поднасят веднага.

Подобни рецепти